Tovább a tartalomra

Cikk: Syrius Reunion 2001.09.06. – Paks

2009/07/01

Jelen dokumentum az eredeti cikk betűhív közlése!
A cikk forrása:
http://www.passzio.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3994
Szerző: Bálint Csaba
Megjelent: Passzio.hu

2001-ben újra összeállt 27 év után a Syrius. A főkoncert, amit bereklámoztak a Margitszigeten volt 7-én, de előtte tartottak egy szűk körben propagált belövőbulit Pakson. 3 hét próba volt a produkcióban, a legenda szerint mikor összejöttek Veszelinov a dobos emlékezett a legjobban a zenére, még a dallamokat is ő mondogatta a többi zenésznek. Sajnos Baronits Zsolt nem lehetett itt ezen a koncerten, nem érhette meg. Viszont a régi tagság: Orszáczky, Pataki, veszelinov, Ráduly, Tátrai a “NAGY” Syrius felállást produkálta. Volt néhány érdekes pillanat, amikor nem értettük mi van. Mikor Veszelinov abbahagyta a dobolást, de a dob tovább szólt Pataky szintijéböl. Pedig ott volt a Hammond a színpadon, de nem használta. Ez a koncert egyébként véleményem szerint jobb volt mint a másnapi a Margitszigeten. Talán a klubjelleg miatt.

2001. IX. 6.
Paks, Café Bongo

Összjátékidő: 63:37
forrás: anyaszalag

konf: “Ja. Kösz. Hööj. Mehet? I’ve Been Down This Before. Tessék. Egy, két, há.”
I’ve Been Down This Before
konf: “(?) Köszönjük szépen Hölgyeim és Uraim, azt hiszem, hogy meg kell hogy jegyezzem itt, hogy ez nem az első számnak készült, ez mán a második szám volt, mer az elsőt ma kihagytuk, de. Így van egy kis darab, ööö, amit annak az emlékére fogunk eljátszani, hogy ö…hogy essze ez eltűnt ez a darab, úgyhogy valószínűleg senki sem emlékszik erre. Biztos? Ez egy olyan darab, amit annak idején úgy el kellett, hogy felejtsünk, mer annak egy része. Igen.”
I’ve Grown Tired
konf: “És most Hölgyeim és Uraim…Veszelinov András. A dobok. Jaj. Feelin Good. Jó.”
Feelin’ Good
konf: “Khm. Hamlet. (?) Hamlet. (?) Egy, két, há.”
Hamlet a sólyom
konf: “Nyomjuk. Köszönjük szépen Miklós…Miklós Tibor szövege. Miklós Tibor. Na. Miklós Tibor emlékére. Most viszont…ámde…a fal adja a másikat. (?) Mehet? Egy, két, há.”
Strawberry Fields
Devil’s Mascarade

konf: “Köszönjük szépen a Syrius együttest hallották. Nem hajolunk meg, nem hajolunk meg. Köszönjük szépen. Bill. Köszönjük szépen. Viszlát. Pataki László az orgonánál. Veszelinov András dobol. Ráduly Mihály gitározik. Á, Ráduly Mihály hegedül bocsánat. Tátrai Tibor gitározik. És kiváló fúvóskórusunkat had hozzuk föl. Zseme úr és Ákos bácsi. És Teddy bácsi. Na. Könnyed beszámolás következik. Alapos beszámolás. Amíg összefogják az erőket. Ááááááá! Egy. Két. Há. Négy.”
Manic Depression
konf: “Mániákus depresszió. Mániákus depresszió. Mániákus. Mániákus. Olyan depresszióm van, hogy (?). Nagyon szépen köszönjük Hölgyeim és Uraim. Nagyon szépen köszönjük. Khm. Köszönjük szépen. Most olyan terveink volt, hogy…valami olyasmit vegyünk elő, amivel megemlékezünk egy két régi barátra, egy két kollégára. Egy két ööö családtagra és így tovább. Mivel az idő múlik ugye mostmár…mi mostmár harmincnyolc év, huszonnyolc évig legalább megin nem játszunk. Úgyhogy…ez egy alkalom, egy olyanfajta alkalom megemlékezés…azokra akik már nem lehetnek itt ma per pillanat velünk, de valahol még itt vannak. Valahol így ööö spirituális…anyagban meg a…a cseresznyepálinkában mindig ott vannak spirituálisan. Mert tudjuk, mert szeretjük őket. Most erre a számra föl szeretnék kérni Tina Harrodot. Tina, kedves barátnőm. Jöjjön és énekeljen el egy kis dalt, amit Pataki László szerzett különösképpen erre az alkalomra. Pataki László az orgonánál.”
God Is The Only One
lekonf: “Jó éjszakát kívánunk. Köszönjük szépen. Köszike. (?) Hölgyeim és Uraim. Épp most kaptam jelentést a rendőrfőnöktől, a helyi rendőrfőnöktől, mostmár csöndbe kell maradni, de holnap este van egy előadásunk Budapesten, úgyhogy ha valakinek kedve szottya fölugrani Budapestre, ott leszünk. Mindenkinek a legjobbakat kívánjuk, köszönjük, hogy eljöttetek.”

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: