Tovább a tartalomra

Újratervezés 2012

2012/03/09

Sziasztok! Most, hogy megszületett az elhatározás, miszerint folytatom az oldalt, összefoglalom, hogyan is jutottunk el idáig, mi történt azóta, amióta az oldal frissítése abbamaradt, és mi is várható ezután.

A Syrius emlékoldal első verziója 2008 nyarának legvégén látott napvilágot, egyszerűen azért, mert abban az időben néhány cikken kívül egyszerűen nem találtam semmi méltó anyagot az interneten, amely emléket állított volna ennek a nagyszerű zenekarnak. A cél az volt, hogy egy helyre összegyűjtsem mindazt a keveset, ami az interneten fellelhető. Az oldal 2009 májusában költözött jelenlegi címére, és szépen lassanként gyűlt, gyarapodott az itt felhalmozandó anyag. Megtaláltak régi Syrius rajongók, új rajongók, sőt még maga Ráduly Mihály is. 2009 őszén megjelent egy hiánypótló kiadvány, és Mihály újbóli feltűnésével úgy éreztem a zenekar emlékének gondozása a lehető legjobb kezekben van. A munka abba maradt, és úgy érzem ez így is volt jó. A Syrius rajongó énem azonban nem tud nyugodni, és mindig is tudtam, hogy az elkezdett munkát egyszer még folytatni fogom. Gyűjtsünk hát össze itt egy olyan anyagot, amely méltóképp megemlékezik e csodálatos zenekar zenei és szellemi hagyatékáról.

Két év nagy idő, és aki jól figyelt, az láthatta, hogy ez alatt a két év alatt óriási mennyiségű új anyag került elő, hogy csak a legnagyobb dolgot említsem, úgy egy évvel ezelőtt felkerült vagy fél tucat szupertitkos ausztrál stúdiófelvétel a youtube-ra, ami azért nagy szám, mert korábban lényegében véve alig ismertünk a Syrius játékát megörökített videó felvételt. Van tehát rengeteg új cikk, és egyéb multimédiás anyag, amely dokumentálandó, egy kupacba gyűjtendő. Az elvek viszont változatlanok. Munkára hát.

No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: