Skip to content

Az Oldalról

Oldaltérkép – ha eltévednél 🙂

Help Me
Ha úgy gondolod, hogy tudnál segíteni az oldal jobbá tételében, akkor nézd meg a fönti linkkel (Help Me) elérhető oldalt.

Az Oldal létrehozásának körülményei
2008 januárjában ismerkedtem meg a Syrius zenéjével, gyorsan áttúrtam a netet és azt tapasztaltam, hogy szinte semmilyen oldal nem foglalkozik az együttessel, néhány kósza cikken és egy fórumon kívül nem volt olyan hely a világhálón, ahol érdemben foglalkoztak volna ezzel a fantasztikus magyar zenekarral. Ezt az űrt szerettem volna betölteni oldalammal, első körben a cél csak annyi volt, hogy összeszedjek egy helyre lehetőleg minél több cikket ami az interneten publikálásra került, és ha lehet valamilyen formában archiváljam. Ezek a munkálatok mind a mai napig folynak hosszabb megszakításokkal tűzdelve.

Az Oldal története
A Syrius zenekarnak emléket állító oldal ötlete (és kivitelezése) 2008 szepremberében merült fel először. A korai próbálkozások sajnos nem sok eredményt hoztak, ugyanis Extrás tárhelyen próbálkoztam statikus oldallal, és azt hiszem a statikus oldal miatt bukott meg a kezdeményezés ugyanis az kevésbé rugalmasan szerkeszthető. Pedig sikerült a Google-keresőjébe is bekerülnünk. Nyilvánvalóvá vált, hogy új megoldást kell keresnem, ez pedig a CMS (tartalom-kezelő) rendszerek használatát vetítette elő. Adott volt egy ingyenes tárhely, azonban korábbi tapasztalatok miatt nem szerettem volna CMS telepítésével bajlódni, mert túl sok bonyodalommal járhat. A megoldást az ingyenes blogszolgáltatók valamelyikére történő költözés jelentette.

Miért pont a WordPress.com és miért pont a Syriusrock cím?
Első körben nem terveztem külföldi blogszolgáltatóra költözni, azonban a syrius név mind a freeblog.hu-n, mind a blog.hu-n foglalt volt, ezért úgy döntöttem akkor már a nagyobb tudású külföldieket választom. A blogspot.com (Google) és a WordPress.com jött számításba. Mivel mindkét helyen foglalt volt már a syrius név, ezért más fontos tényezőket vettem figyelembe, ez pedig az volt, hogy a WordPress rendszert mint CMS-t korábbról már jól ismertem, valamint nem utolsósorban a WordPress-el nem csak bejegyzésalapú, hanem fix oldalakat is lehet kezelni (ez a menüsor). Innentől kezdve egyértelmű, hogy ezt választottam. Egyetlen hátránya csupán, hogy nem lehet önálló sablont (kinézetet) írni hozzá, ingyen csak a gyárilag beépített kb. 60 db használható.

Reklámok
7 hozzászólás leave one →
 1. Miklós Milán permalink
  2009/06/06 8:43 DU.

  Szia!
  Fel tudjuk egymással venni a kapcsolatot?
  Van egy csomó anyagom a Syriusról. Hátha segít.
  Üdv!

  Milán

  • syriusfan permalink*
   2009/06/22 11:26 DE.

   Szervusz Milán!
   Írtam neked e-mailt, remélem eljutott hozzád, ha mégsem, akkor légyszives írj ide:
   syriusband[kukac]gmail[pont]com
   Köszi

 2. Fóth Miklós permalink
  2009/06/24 11:54 DE.

  Üdvözlet a Győzőknek!
  Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt. 🙂
  Bár jelenleg csak 34 éves vagyok, ami azt jelenti, hogy nem lehettem jel a nagy Syrius nagy koncertjein, de azért elég sok mindent tudok róluk, vagy 10 óra kalóz koncertfelvételem van tőlük, amellett igen komolyan beleástam magam már a 2001-es “reunion” előtt.
  Ennek következtében a következő cikkeimet ajánlom:

  http://www.hetivalasz.hu/cikk/0107/193
  http://www.hetivalasz.hu/cikk/0109/728
  http://www.mno.hu/portal/152257

  A Heti Válaszban olvaható ismertető cikk (Széttört álmok) 2001-ben íródott, amint látjátok, s az akkor hozzáférhető dokumentumok alapján nyomoztam ki a történetüket. Az a cikk emiatt számos pontatlanságot tartalmaz, hisz rengeteg korrekt információhoz csak azóta lehetett hozzájutni, s én is csak azon cikk megírását követően kerültem kapcsolatba pl. Orszáczky Jackie-vel és Pataki Lacival. Arról nem szólva, hogy a hiánypótló Syrius monográfia is csak nem régiben jelent meg, ami még pontosabb információkkal lát el minket. Azért némileg használható mindhárom cikk, legalábbis remélem. Öröm lenne, ha ehhez az oldalhoz hozzászólna a megmaradt két tag, Pataki Laci és Ráduly Mihály is.
  Üdv.

  Fóth Miklós

  • syriusfan permalink*
   2009/06/24 3:11 DU.

   Köszi. Már fel is használtam a cikkeket.

 3. ráduly mihály permalink
  2009/07/27 3:54 DU.

  szia Miklós
  Ráduly Mihály vagyok a hajdani Syrius együttesből.
  Már találkoztunk és szeretném felvenni veled a kapcsolatot mert
  a Patakival ki akarunk adni egy dupla CD-t a régi felvételekből
  Üdvőzlettel Ráduly Mihály

  • Fóth Miklós permalink
   2009/07/28 9:11 DE.

   Ráduly Mihálnyak:
   Tiszteletem!
   Megadom az elérhetőségem, ezen a tfonon be vagyok kapcsolva:
   +36/70/59-330-35
   ezen a számon be vagyok kapcsolva.
   Épp szereztem egy eddig ismeretlen, elég lehangoló minőségű Bercsényi klubbos, 1972-es Syrius felvételt, amin hallható
   nem az elejétől, de kb. a 2. tételétől a “Széttört Álmok” szvit, a “Strawberry Fields Forever/Devil’s Masquerade” és a “Nyitány és induló”.
   Minden Syrius-szalag tulajdonosnak felhívás, hogy meg kéne tudni, kinek a birtokában van az a keverőpultos Bercsényi klubban rögzített eredeti hangszalag, melynek sokadik generációs, az elején elég jó, a végére pocsék minőségűvé váló másolata a birtokomban van (melyen elhangzott Jackie emlékezetes tűzvédelmi felhívása), s ezek a számok hallhatók rajta: Feeling Good; Strawberry Fields/Devil’s Masquarade; Hey Joe/Manic Depression; Nyitány És Induló. Azért is érdemleges volna, mert az eredeti felvétel nagyon jó minőségű lehetett, ha előkerülne, irgalmatlanul jó koncertalbumot lehetne belőle kihozni.

   Üdvözlettel:
   Fóth Miklós

 4. 2012/04/14 11:56 DE.

  Ciao!
  Nagyon cool ez az oldal, király ez a post!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: