Tovább a tartalomra

Az Oldalról

Oldaltérkép – ha eltévednél 🙂

Help Me
Ha úgy gondolod, hogy tudnál segíteni az oldal jobbá tételében, akkor nézd meg a fönti linkkel (Help Me) elérhető oldalt.

Az Oldal létrehozásának körülményei
2008 januárjában ismerkedtem meg a Syrius zenéjével, gyorsan áttúrtam a netet és azt tapasztaltam, hogy szinte semmilyen oldal nem foglalkozik az együttessel, néhány kósza cikken és egy fórumon kívül nem volt olyan hely a világhálón, ahol érdemben foglalkoztak volna ezzel a fantasztikus magyar zenekarral. Ezt az űrt szerettem volna betölteni oldalammal, első körben a cél csak annyi volt, hogy összeszedjek egy helyre lehetőleg minél több cikket ami az interneten publikálásra került, és ha lehet valamilyen formában archiváljam. Ezek a munkálatok mind a mai napig folynak hosszabb megszakításokkal tűzdelve.

Az Oldal története
A Syrius zenekarnak emléket állító oldal ötlete (és kivitelezése) 2008 szepremberében merült fel először. A korai próbálkozások sajnos nem sok eredményt hoztak, ugyanis Extrás tárhelyen próbálkoztam statikus oldallal, és azt hiszem a statikus oldal miatt bukott meg a kezdeményezés ugyanis az kevésbé rugalmasan szerkeszthető. Pedig sikerült a Google-keresőjébe is bekerülnünk. Nyilvánvalóvá vált, hogy új megoldást kell keresnem, ez pedig a CMS (tartalom-kezelő) rendszerek használatát vetítette elő. Adott volt egy ingyenes tárhely, azonban korábbi tapasztalatok miatt nem szerettem volna CMS telepítésével bajlódni, mert túl sok bonyodalommal járhat. A megoldást az ingyenes blogszolgáltatók valamelyikére történő költözés jelentette.

Miért pont a WordPress.com és miért pont a Syriusrock cím?
Első körben nem terveztem külföldi blogszolgáltatóra költözni, azonban a syrius név mind a freeblog.hu-n, mind a blog.hu-n foglalt volt, ezért úgy döntöttem akkor már a nagyobb tudású külföldieket választom. A blogspot.com (Google) és a WordPress.com jött számításba. Mivel mindkét helyen foglalt volt már a syrius név, ezért más fontos tényezőket vettem figyelembe, ez pedig az volt, hogy a WordPress rendszert mint CMS-t korábbról már jól ismertem, valamint nem utolsósorban a WordPress-el nem csak bejegyzésalapú, hanem fix oldalakat is lehet kezelni (ez a menüsor). Innentől kezdve egyértelmű, hogy ezt választottam. Egyetlen hátránya csupán, hogy nem lehet önálló sablont (kinézetet) írni hozzá, ingyen csak a gyárilag beépített kb. 60 db használható.

8 hozzászólás leave one →
 1. Miklós Milán permalink
  2009/06/06 8:43 DU.

  Szia!
  Fel tudjuk egymással venni a kapcsolatot?
  Van egy csomó anyagom a Syriusról. Hátha segít.
  Üdv!

  Milán

  • syriusfan permalink*
   2009/06/22 11:26 DE.

   Szervusz Milán!
   Írtam neked e-mailt, remélem eljutott hozzád, ha mégsem, akkor légyszives írj ide:
   syriusband[kukac]gmail[pont]com
   Köszi

 2. Fóth Miklós permalink
  2009/06/24 11:54 DE.

  Üdvözlet a Győzőknek!
  Örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt. 🙂
  Bár jelenleg csak 34 éves vagyok, ami azt jelenti, hogy nem lehettem jel a nagy Syrius nagy koncertjein, de azért elég sok mindent tudok róluk, vagy 10 óra kalóz koncertfelvételem van tőlük, amellett igen komolyan beleástam magam már a 2001-es “reunion” előtt.
  Ennek következtében a következő cikkeimet ajánlom:

  http://www.hetivalasz.hu/cikk/0107/193
  http://www.hetivalasz.hu/cikk/0109/728
  http://www.mno.hu/portal/152257

  A Heti Válaszban olvaható ismertető cikk (Széttört álmok) 2001-ben íródott, amint látjátok, s az akkor hozzáférhető dokumentumok alapján nyomoztam ki a történetüket. Az a cikk emiatt számos pontatlanságot tartalmaz, hisz rengeteg korrekt információhoz csak azóta lehetett hozzájutni, s én is csak azon cikk megírását követően kerültem kapcsolatba pl. Orszáczky Jackie-vel és Pataki Lacival. Arról nem szólva, hogy a hiánypótló Syrius monográfia is csak nem régiben jelent meg, ami még pontosabb információkkal lát el minket. Azért némileg használható mindhárom cikk, legalábbis remélem. Öröm lenne, ha ehhez az oldalhoz hozzászólna a megmaradt két tag, Pataki Laci és Ráduly Mihály is.
  Üdv.

  Fóth Miklós

  • syriusfan permalink*
   2009/06/24 3:11 DU.

   Köszi. Már fel is használtam a cikkeket.

 3. ráduly mihály permalink
  2009/07/27 3:54 DU.

  szia Miklós
  Ráduly Mihály vagyok a hajdani Syrius együttesből.
  Már találkoztunk és szeretném felvenni veled a kapcsolatot mert
  a Patakival ki akarunk adni egy dupla CD-t a régi felvételekből
  Üdvőzlettel Ráduly Mihály

  • Fóth Miklós permalink
   2009/07/28 9:11 DE.

   Ráduly Mihálnyak:
   Tiszteletem!
   Megadom az elérhetőségem, ezen a tfonon be vagyok kapcsolva:
   +36/70/59-330-35
   ezen a számon be vagyok kapcsolva.
   Épp szereztem egy eddig ismeretlen, elég lehangoló minőségű Bercsényi klubbos, 1972-es Syrius felvételt, amin hallható
   nem az elejétől, de kb. a 2. tételétől a “Széttört Álmok” szvit, a “Strawberry Fields Forever/Devil’s Masquerade” és a “Nyitány és induló”.
   Minden Syrius-szalag tulajdonosnak felhívás, hogy meg kéne tudni, kinek a birtokában van az a keverőpultos Bercsényi klubban rögzített eredeti hangszalag, melynek sokadik generációs, az elején elég jó, a végére pocsék minőségűvé váló másolata a birtokomban van (melyen elhangzott Jackie emlékezetes tűzvédelmi felhívása), s ezek a számok hallhatók rajta: Feeling Good; Strawberry Fields/Devil’s Masquarade; Hey Joe/Manic Depression; Nyitány És Induló. Azért is érdemleges volna, mert az eredeti felvétel nagyon jó minőségű lehetett, ha előkerülne, irgalmatlanul jó koncertalbumot lehetne belőle kihozni.

   Üdvözlettel:
   Fóth Miklós

  • Kaposi Dávid permalink
   2017/11/03 5:57 DE.

   Ráduly Mihálynak:

   Kedves Mihály!

   Azért írok ide, (hátha valami csoda folytán megkapja ezt az üzenetet) mert nagyon szeretném fellelni az “Az ördög álarcosbálja” című album számainak szövegét, mert nehezen vagy egyáltalán nem tudok kivenni sok részt belőle, főleg a torzított énekhangok problémásak és a világhálón sehol nem találtam rá, de látom, hogy még ezen a rajongói oldalon sincs fent. Csodálatosnak találom az albumot és szeretném versesen lefordítani a dalszövegeket.

   Kérem ha látja ezt az üzenetet, akkor a kdsony36@gmail.com címen vegye fel velem a kapcsolatot.

 4. 2012/04/14 11:56 DE.

  Ciao!
  Nagyon cool ez az oldal, király ez a post!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: