Skip to content

Video

A Filmklik-en regisztrációt követően ingyen megtekinthető két Syrius felvétel.
Az egyik egy 5 perces Ausztráliában készült stúdiófelvétel, melyben a Manic Depression-t játszák élőben. Ez a videó már a youtube-on is elérhető, illetve lefele görgetve ezen az oldalon is.
A másik pedig egy Novák Emil által 1993-ban készített 109 perces dokumentumfilm a zenekarról, Széttört Álmok címmel.

Néhány, a youtube-on fellelhető videó a zenekarról, sajnos nem sok szerencsére egyre több ilyen anyag található.

Syrius – Szép lányok ne sírjatok – 1970.
A Syrius zenekar Mészáros Márta filmjében.


Ausztrál interjú – 1971.

Bernie Cannon készített interjút a Syrius-al és menedzserével Charles Fisher-el. Az interjú az ABC televízióban, 1971. október 12. került bemutatásra.


Syrius – Manic Depression – 1971, Ausztrália

Ez a stúdiófelvétel Ausztráliában készült valamikor 1971-ben, egyébként mint bizonyára mindenki tudja, egy 1967-es Jimi Hendrix szám Syrius átirata szólógitár nélkül, szaxofonnal.


Syrius – Manic Depression – 2001 – Próbatermi felvétel

A Syrius zenekar 28 évnyi szünet után egy (valójában kettő) koncert erejéig újra összeállt – sajnos Baronits Zsolt már nem lehetett jelen. A YouTube-ra felkerült videó valószínűleg egy próbán készült, sajnos a hang meglehetősen gyenge/halk. De persze mi ennek is örülünk, jó hogy egyáltalán létezik.


Syrius – I’ve Been This Down Before – 2001. 09. 07, Budapest

A Syrius hosszú szünet után 2001. szeptember 7.-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon újból koncertet adott. A zenekarra jellemző szerencsétlen módon a koncert videofelvételei törlődtek (legalábbis eddig ez volt mindenki álláspontja), nemrég azonban felkerült a youtube-ra ez a felvétel ami azt bizonyítja, hogy a Veszelinovot, valamint a Patakit és a fúvósokat rögzítő kamerák felvételei megmaradtak.


Interjú Ráduly Mihállyal – Duna TV

A 2010-es paksi Gasztroblues fesztiválon kapta mikrofonvégre egy rövid interjú erejéig a Duna TV riportere a legendás együttes egykori zenészét. Vágóképnek a Syrius Emlékzenekar játszik.

Érdekesség: érdemes megfigyelni a Duna Televíziós szerkesztő által “szerkesztett”, és a narrátor által felolvasott szöveget, meglepő hasonlóságot mutat oldalunk főoldalán olvasható bevezetővel. Nyilván valóan a véletlen műve, íme itt  a szöveg, amit én írtam, a szerkesztőknek pedig innen is gratulálunk.
“Sokan tartják úgy, hogy a Syrius volt mindenidők legnagyobb magyar zenekara, mely a táncdalfesztiválok jól menő bebábozódott slágerzenekarából egy csodálatos átalakulást követően pillangóként újjászületve tört a magyar és nemzetközi progresszív-, jazz-rock színterére. A nagy felállás 1969-től ’73-ig létezett (Orszáczky Miklós, Pataki László, Baronits Zsolt, Veszelinov András, Ráduly Mihály). A közönség imádta a friss hangzású zenéjüket, a világ túlsó felén, Ausztráliában zajos sikert arattak, azonban a később Tátrai Tiborral megerősített zenekart felőrölte a korra jellemző kiszolgáltatottság, és korrupció.” (Syrius emlékoldal)

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: